Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το «who is who» των υποψηφίων της παράταξης μας

Έχουμε όραμα και στόχους για την Ε.Ε.Χ. και τους Χημικούς

Όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο μας

Την 1η Νοέμβρη καλούμαστε να εκλέξουμε τα νέα όργανα διοίκησης της Ε.Ε.Χ., για την περίοδο 2016-2019, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
Σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής συρρίκνωσης της χώρας και της κοινωνικοπολιτικής αστάθειας, τα όποια προβλήματα επαγγελματικά και προσωπικά μεγεθύνονται. Η συνεχόμενη ύφεση λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειες μας για ανάπτυξη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, στις προσπάθειες μας για διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων των χημικών γενικότερα.
Στην διαφαινόμενη όμως αρνητική κατάσταση, είναι ανάγκη να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας δυναμικά,  να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και δημιουργικότερο αύριο. 
Οι λέξεις κλειδιά είναι συμμετοχή, προσπάθεια, δημιουργία.
Ας δώσουμε την δυνατότητα στην ΕΕΧ να γίνει καλύτερη, αποτελεσματικότερη, περισσότερο παρεμβατική ενισχύοντας την με την συμμετοχή μας.  

Το πρώτο και αρκετά σημαντικό βήμα είναι η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία. 
Αυξημένη συμμετοχή δίνει αυξημένο κύρος και αξία στις όποιες επιλογές προτείνει και αναπτύσσει η εκλεγμένη διοίκηση. Προσδίδει περισσότερο κύρος και βαρύτητα στην ΕΕΧ απέναντι στην κοινωνία. Αναγκαία όμως είναι και η συμμετοχή σας στα όργανα της ΕΕΧ, στην διοίκηση, στα Επιστημονικά Τμήματα και στις ομάδες εργασίας που θα λειτουργούν αλλά και στις κατά καιρούς συναντήσεις.

Δείτε τα βιογραφικά των υποψηφίων της παράταξης μας :

Υποψήφιοι για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) 


Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος του Ηλία
A.Π.Θ.1982, Εκπαιδευτικός Μ.Ε., Μέλος ΣτΑ, π.Μέλος Δ.Ε.Π.Τ. Αττικής & Κυκλάδων, ΑΘΗΝΑ


Αλυγιζάκης Νικηφόρος
Ε.Κ.Π.Α. 2013, ΜΔΕ, Υπ. Διδάκτορας ΕΚΠΑ, ΑΘΗΝΑ


Αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ίδιο έτος επιλέχθηκε στο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Χημική Ανάλυση-Έλεγχος Ποιότητας» και τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας. Επιλέχθηκε κατόπιν εξετάσεων ως προπτυχιακός υπότροφος του Κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη ενώ για τις μεταπτυχιακές του σπουδές έλαβα υποτροφία από το ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Δηλώνει ότι «Οραματίζομαι μια Ένωση Χημικών περισσότερο δραστήρια και πρωτοπορούσα   στις Επιστημονικές προκλήσεις και τις εξελίξεις της καθημερινότητας».


Αντωνόπουλος Διονύσης
Ε.Κ.Π.Α. 2002, Εκπαιδευτικός Μ.Ε. & π. Στέλεχος Βιομηχανίας Τροφίμων, ΑΘΗΝΑ



Αρβανίτης Γιώργος 

Ε.Κ.Π.Α 1991, ΜΔΕ, Ε.Δ.Σ.Ν.Α, π. Πρόεδρος Ε.Ε.Χ., ΑΘΗΝΑ


Αργυρόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου
A.Π.Θ. 1968, Συνταξιούχος Καθηγητής ΑΠΘ, π. Μέλος ΣτΑ και Δ.Ε.Π.Τ. Κεν. & Δυτ Μακεδονίας, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχίο Χημείας:                                 Α.Π.Θ. 1968 (ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ 8)
Διδακτορικό δίπλωμα:                        Α.Π.Θ. 1978 (ΑΡΙΣΤΑ)
Μεταδιδακτορικές Σπουδές:               Columbia University, New York 1980-1981
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

1972-1979:      Βοηθός Έδρας Οργανικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.
1979-1982:      Επιμελητής Έδρας Οργανικής Χημείας  του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.
1982-1985:      Λέκτορας τουΤμήματος  Χημείας του ΑΠΘ.
1985-1991:      Επίκουρος καθηγητής τουΤμήματος  Χημείας του ΑΠΘ
1991-2010:      Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος  Χημείας του ΑΠΘ.
2010-σήμερα Συνταξιούχος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου συμμετείχα σε όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, είτε ως διδάσκων και είτε ως μέλος των συλλογικών οργάνων του, όπως  Διευθυντής και μέλος της Γ.Σ. του Τομέα Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας όπου ανήκω, της Γ. Σ. του Τμήματος Χημείας καθώς επίσης και της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. Συμμετείχα πολλές φορές στην επιτροπή αναθεώρησης του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Χημείας, καθώς επίσης και σε διάφορες επιτροπές που αφορούσαν συλλογικές εισηγήσεις και λειτουργίες του Τμήματος Χημείας.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορύσαν τα αζα ετεροκυκλικά συστήματα με πιθανές βιολογικές δράσεις όπως τη σύνθεση και μελέτη αζα-σακχάρων και παραγώγων τους και τη σύνθεση τροποποιημένων νουκλεοζιτών Στο πλαίσιο αυτό έχω επιβλέψει πέντε διδακτορικές διατριβές. Έχω δημοσιεύσει 30 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και συμμετείχα πολλές φορές σε επιστημονικά Συνέδρια, όπου παρουσίασα αποτελέσματα της ερευνητικής μου εργασίας. Είμαι συγγραφέας στις πολύτομες σειρές Comprehensive Heterocyclic Chemistry II, Comprehensive Heterocyclic Chemistry IΙI, και Houben-Weyl, Science of Synthesis, Methods of Molecular Transformations, όπου έχω συγγράψει 6 κεφάλαια που σχετίζονται με τους ετεροκυκλικούς δακτυλίους των οξαθειαζολίων.Ήμουν υπεύθυνος και διαμόρφωσα την on line έκδοση στην Ελληνική γλώσσα της ελεύθερης πρόσβασης ιστοσελίδας ΝΟP (Neues Organisches Practicum; new organic teaching lab) http://www.oc-praktikum.de/ που αφορά την βιωσιμότητα στην εργαστηριακή άσκηση της Οργανικής  Χημείας (Sustainability in the organic chemistry lab course).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:  Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και της American Chemical Society καθώς επίσης μέλος (Fellow member) και εθνικός αντιπρόσωπος στην International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC). Είμαι μέλος της ΠΑΣΚ Χημικών και από το 2003 μέχρι το 2012  εκλέχτηκα  ως μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων  (Σ.Τ.Α.) και του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 2003 μέχρι σήμερα. Είμαι μέλος της 21μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΚ Χημικών και της Συντονιστικής Γραμματείας της ΠΑΣΚ-Χημικών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Βουλγαρόπουλος Αναστάσιος
Α.Π.Θ. 1970, Συνταξιούχος Καθηγητής Α.Π.Θ., τ. Πρόεδρος Δ.Ε.Π.Τ. Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας και μέλος ΣτΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ









Βροντάκη Ελένη
Ε.Κ.Π.Α. 2010, ΜΔΕ, Υπ. Διδάκτορας ΕΚΠΑ, Ηράκλειο, ΚΡΗΤΗ

Η Ελένη Βροντάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987 και είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Το 2012, έλαβε με άριστα το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της από το ίδιο τμήμα στην «Οργανική Σύνθεση και Εφαρμογές στη Χημική Βιομηχανία» με επιβλέποντα τον καθηγητή Οργανικής Χημείας Θωμά Μαυρομούστακο. Είναι κάτοχος Διπλώματος Οινολογικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Από τον Ιούνιο του 2012, είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ (Οργανική Χημεία), και από το Νοέμβριο του ίδιου έτους η έρευνα της χρηματοδοτείται από το έβδομο πρόγραμμα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εργαζόμενη στην κυπριακή εταιρεία NovaMechanics Ltd, Chemoinformatics & Bioinformatics Solutions.
Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και την εύρεση από χημικές βιβλιοθήκες καινοτόμων φαρμακευτικών μορίων ενάντια ασθενειών, όπως την ηπατίτιδα C, τη β-μεσογειακή αναιμία, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, και τη φλεγμονή. Για την ανάπτυξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούνται κυρίως οι μεθοδολογίες της Μοριακής Μοντελοποίησης, του 3D-QSAR και της Φασματοσκοπίας Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR). Μέχρι σήμερα, έχει δημοσιεύσει έξι εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και ένα κεφάλαιο σε επιστημονικό βιβλίο διεθνούς εκδοτικού οίκου. Έχει παρακολουθήσει διεθνή, ευρωπαϊκά και πανελλήνια συνέδρια, συμμετέχοντας με προφορικές ή γραπτές παρουσιάσεις. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 2010.

Γεννάδιος Ιωάννης
Α.Π.Θ. 2002, Εκπαιδευτικός Μ.Ε., Μέλος ΣτΑ, Αντιδήμαρχος Καρδίτσας,  ΚΑΡΔΙΤΣΑ

O Γιάννης Γεννάδιος γεννήθηκε το 1975. Ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Χημείας, καθώς και μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ.
Μέχρι το 2008 εργάστηκε στην πόλη της Καρδίτσας ως Φροντιστής, ενώ από το 2009 ανήκει στο δυναμικό της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποτέλεσε μέλος της 7ης και 8ης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
Από το 2007 μέχρι σήμερα υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καρδίτσας. Το 2009 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του οργανισμού ΚΑΠΗ Καρδίτσας και της Δημοτικής Αναπτυξιακής Μελετητικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΔΗΑΜΕΚ). Σήμερα υπηρετεί στο Δήμο Καρδίτσας από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας. Είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα εκπονεί, επίσης στο ΕΑΠ, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  «Σπουδές στην Εκπαίδευση». Το 2009 συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Υγεία και Ασφάλεια – Πρόληψη Ατυχημάτων» του EΛΙΝΥΑΕ, όπου και πιστοποιήθηκε ως Τεχνικός ΑσφαλείαςΕίναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ελένη Πλατογιάννη με την οποία έχουν δυο παιδιά.

Γιαννακόπουλος Διονύσης
Ε.Κ.Π.Α 1972, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Πειραιά, ΑΘΗΝΑ

Denis Yannacopoulos is Professor of Management Information Systems in the Business Administration Department of the Technological Educational Institution (TEI) of Piraeus. His academic studies are the following:
-University of Athens, 1972, Bachelor Degree of Sciences ‘Department of Chemistry
-Nuclear Research Centre "DEMOCRITUS", 1973, ‘Certificate of Training on Computer Sciences, Administrative and Economic Applications’
-Université Paris (IX), Centre d'Etudes et de Recherche en Informatique Appliquée (CERIA), 1982, Diplôme d'Etudes Approfondies (DEA) in "Informatique des Organisations"
-Université Paris (IX), Laboratoire d'Analyse et de Modélisation de Systèmes pour l’Aide à la Décision (LAMSADE), 1985, Doctoral Thesis on the subject: "Mise en place et Expérimentation d'un System Interactif d'Aide a la Décision Multicritère".
Particular inquiring interests include the fields of Multi-criteria Decision Support Systems and Management Information Systems, where he can present important research and publications.
His expertise in training issues and EU projects is utilized by the Ministry of Employment and Education and he has been a consultant of numerous public and private organisations in Greece and Cyprus.
He is an active member of editorial boards and a referee of many scientific journals.
He was Dean of the Administration and Economy School of the TEI of Piraeus from 2006 to 2010 and 2014 to 2016 and also President of the Hellenic Operational Research Society (HELORS) from 2005 to 2009.
Γκότσης Δημήτριος
Ε.Κ.Π.Α 1994, PFIZER HELLAS A.E., ΑΘΗΝΑ

Ο Δημήτρης Γκότσης γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά κατάγεται από την Μεσσηνία. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Βύρωνα και σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996 στην Pfizer Hellas ως Ιατρικός επισκέπτης και στην συνέχεια ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης στα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ. Από το 2014 έως σήμερα είναι διευθυντής πρόσβασης και εταιρικών υποθέσεων στην ίδια εταιρεία.
Ο Δημήτρης Γκότσης είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.




Γκριτζάπης Σεραφείμ (Μάκης)
Α.Π.Θ. 2004, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος ΣτΑ & Γραμματέας Δ.Ε.Π.Τ. Ευρυτ.-Αν Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας, ΛΕΙΒΑΔΙΑ


Δόγρανλη Κατερίνα
Α.Π.Θ. 1995, Ελεύθερος επαγγελματίας  Μελετήτρια  και Επιθεωρήτρια, Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η Δόγρανλη Αικατερίνη του Παύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ακλουθώντας στο τελευταίο έτος την κατεύθυνση σπουδών του Τομέα Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας.
Από το 1995 έως και το 2006 εργάστηκε σε μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής αλεύρων,  ως Υπεύθυνη Παραγωγής, επικεφαλής Χημείου και Ποιοτικού Ελέγχου. Από το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας  Μελετήτρια  και Επιθεωρήτρια, Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα ISO, διατηρώντας γραφείο την Κόρινθο, όπου και κατοικεί. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ, καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 







Ζαργάνης Ιωάννης
Ε.Κ.Π.Α 1968, Συνταξιούχος ΕΛ.  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Μέλος Ε.Ε. /Ε.Ε.Χ., ΑΘΗΝΑ


Θεοδωράκης  Κωνσταντίνος
Α.Π.Θ. 1988, Δρ. Χημείας, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας στο ΙΜΒΒ/ΙΤΕ, Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ερευνητικών Κέντρων – ΝΠΙΔ (ΠΟΣΕΕΙΙΔ), Ηράκλειο ΚΡΗΤΗΣ
Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μ.Δ.Ε. και Διδακτορικού Διπλώματος στη Μοριακή Βιολογία & Βιοϊατρική. Εργάζομαι από τον 1991 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.).
Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Χημείας Α.Π.Θ. και έλαβα μέρος ως σύνεδρος στα συνέδρια της Φ.Ε.Α.Π.Θ. και την Ε.Φ.Ε.Ε. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Χ./Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης κατά την περίοδο 1992-1999 και μέλος της Σ.τ.Α. κατά την περίοδο 2009 – 2015.
Υπήρξα ιδρυτικό μέλος, πρώτος Πρόεδρος και μετέπειτα Αντιπρόεδρος ή Πρόεδρος για σειρά ετών του Συλλόγου Εργαζομένων του Ι.Τ.Ε., υπογράφοντας την πρώτη Σ.Σ.Ε. στο Ι.Τ.Ε. το 2000. Παράλληλα συνέβαλα ενεργά στη δημιουργία και την ενδυνάμωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Ι.Ι.Δ.), της οποίας διατελώ Πρόεδρος του Δ.Σ. (2013 – 2016).


Κατά τη μακρόχρονη ενασχόληση μου με τα «κοινά» της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και των Ερευνητικών Κέντρων, έχω ασχοληθεί εντατικά, χωρίς κομματικές παρωπίδες και ιδεοληψίες, με τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων («ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Εξελίξεις και προοπτικές», «ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ – Το χθες, το σήμερα και το αύριο των αμπελοοινικών προϊόντων μας») και με την ανάδειξη, προώθηση, διεκδίκηση και επίλυση σημαντικών και χρόνιων ζητημάτων των συναδέλφων χημικών και ομοειδών επιστημονικών κλάδων (Υπογραφή Σ.Σ.Ε. στο Ι.Τ.Ε., διεκδίκηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κ.α.)

Κακαρούχας Νικόλαος
Ε.Κ.Π.Α. 1998, Χημικός Βιομηχανίας, Ανθήλη ΛΑΜΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ : Ηλικία 39 , έγγαμος με 2 παιδιά 

ΣΠΟΥΔΕΣ : Πτυχιούχος χημείας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ : Έχω εργαστεί 2 χρόνια σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και
από το 2004 εργάζομαι στην Agroinvest ABEE ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ : Γνώσεις Η/Υ και γνώσεις Αγγλικής γλωσσσας



Καλούδης Τριαντάφυλλος
Ε.Κ.Π.Α. 1990, Δρ. Χημείας, Ε.Υ.Δ.Α.Π., ΑΘΗΝΑ


Καμαρινόπουλος Σωτήριος
Α.Π.Θ. 2006, Εκπαιδευτικός Παράλληλης Παιδείας, Αντιδήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Καματερό, ΑΘΗΝΑ


Καραγιάννης Κωνσταντίνος
Π.Π. 1985, ΜΔΕ, Γ.Χ.Κ., ΠΑΤΡΑ


Καραμανίδης Αριστοκλής (Άρης)
Α.Π.Θ. 1987, Εκπαιδευτικός Παράλληλης Παιδείας, Δ.Ε.Π.Τ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης & μέλος ΣτΑ, Αλεξανδρούπολη, ΕΒΡΟΣ
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 22–03-1964. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Βασίλαρου, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχουν δύο γιους και μια κόρη .
Σπούδασε  στο Τμήμα Χημείας της Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ( 1987).
Από το 1989 μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως ΔΕΑ εργάστηκε σε φροντιστήρια Μέσης εκπαίδευσης  ως καθηγητής έως το 1996 οπότε και ίδρυσε το Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην Αλεξανδρούπολη.


Από το 1996 έως και σήμερα ασχολείται με την διεύθυνση του φροντιστηρίου Προοπτική όπου πέραν του ρόλου αυτού εργάζεται και ως καθηγητής του μαθήματος της Χημείας με 25 έτη Διδακτική εμπειρία
Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Φροντιστηρίου έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία και σημειώσεις.
Παράλληλα με την εργασιακή του εμπειρία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης στην Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων στην Διοίκηση διαχείριση προσωπικού στο Marketing  και την  Προώθηση-πώληση υπηρεσιών
Τον τελευταίο χρόνο έχει διευρύνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον χώρο της δια βίου εκπαίδευσης ιδρύοντας το ΚΕΚ ΚΑΡΙΕΡΑ.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών . Από το 2006 μέχρι σήμερα εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ε.Ε.Χ..
Την περίοδο 2000-2006 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης και από το 2007 είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην γενική συνέλευση τη Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος .


Ο Άρης Καραμανιδης έχει να επιδείξει επιπλέον έντονη κοινωνική, πολιτική πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητα: Υπήρξε μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ 2003-2006 και μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης από το όποιο πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτής. Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Είναι μέλος του εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης στην Αλεξανδρούπολη και έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις του ως  εισηγητής .

Κονδύλη Βασιλική του Γεωργίου
Ε.Κ.Π.Α. 1988, Δρ,  Γ.Χ.Κ., ΑΘΗΝΑ


Πτυχίο Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών, 1988, Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών.
Διδακτορικό Δίπλωμα με θέμα: «Μεταβολές των επιπέδων της Ηπατικής Διεγερτικής Ουσίας (HSS) κατά τη διάρκεια της ηπατικής αναγέννησης υπό την επίδραση τοξικών δόσεων αλκοόλης», 2002, Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με θέμα: «Κατάλυση και Προστασία Περιβάλλοντος», 2011, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Xημικός στη B΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, στη Δ/νση Βιομηχανικών. Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων.


Κοντός Αριστομένης
Ε.Κ.Π.Α 1994,  Rolco ΒΙΑΝΙΛ ΑΕ, ΑΘΗΝΑ

Χημικός, Πανεπιστήμιο Αθηνών (αποφοιτ. 1994) MBA, Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών (2010-2012).  Diploma in Business Management, Diploma in Marketing Managemen, Budgeting – Σύνταξη προϋπολογισμού, Οικονομικά για μη Οικονομικούς, Ανάπτυξη & διαχείριση δυναμικού δικτύου αντιπροσώπων, Οργάνωση Παραγωγής – Αύξηση Παραγωγικότητας, Δυναμική Ανάπτυξη Πωλήσεων στα Βαλκάνια, Τεχνικές γνώσεις μείωσης κόστους παραγωγής, Personal Development Plan (PDP) – Προσωπικό Σχέδιο Ανάπτυξης, Coaching on change management. Σήμερα εργάζεται στη Rolco ΒΙΑΝΙΛ ΑΕ ως Business Unit Manager 


Κούργια Παρασκευή-Μαρία – Βιβίκα
Π.Ι. 2009, ΜΔΕ Περιβάλλοντος, Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ, ΑΘΗΝΑ

Χημικός, MSc στη Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος, Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Γεωχημεία και Γεωπεριβάλλον.
Η  Παρασκευή-Μαρία (Βιβίκα) Κούργια κατάγεται από τα Ιωάννινα και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε με Άριστα από τα εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ». Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του Τμήματος Θετικών Επιστημών, 2005-2009. Συνέχισε τις σπουδές  στο Τμήμα Χημείας Περιβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου απέκτησε τίτλο Master στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος». Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και «Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη» επίσης από το ΕΚΠΑ. Από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ στο τμήμα Γεωχημείας και Γεωπεριβάλλοντος. Η διατριβή έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση των πηγών, διαφόρων χημικών μορφών βαρέων μετάλλων και μηχανισμών διασποράς τους στο αστικό περιβάλλον.
Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά το 2011 αφού υπήρξε Ειδική Συνεργάτης σε θέματα Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής στο Δήμο Αχαρνών, μέλος της επιτροπής διαβούλευσης και ενεργό μέλος στην τοπική αυτοδιοίκηση του ίδιου Δήμου. Είναι πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, αφού τον Ιανουάριο 2015 και Σεπτέμβριο 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.


 Έχει επίσης συνεργασθεί με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ECSDE) σε θέματα σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση και διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην ευαισθητοποίηση των νέων. Ασχολείται με ερευνητικά προγράμματα και μελέτες στο αντικείμενο των σπουδών, ενώ έχει εκπονήσει αναπτυξιακές, περιβαλλοντικές μελέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Λαμπή Ευγενία
Π.Π. 1982, Δρ. Χημείας, Γ.Χ.Κ., Γ. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΓΧΚ , Μέλος Δ.Ε. & ΣτΑ, ΑΘΗΝΑ




Λιακόπουλος Κανέλλος

Ε.Κ.Π.Α 1971, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Παράλληλης Παιδείας, τ. Πρόεδρος ΔΕΠΤ Αττικής και Κυκλάδων, ΑΘΗΝΑ


Λίγκας Ιωάννης
Π.Π.1997, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ, Κιάτο ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γιάννης Λίγκας, Χημικός, M.Sc.
Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Χημείας Πάτρας.
Ιδιοκτήτης του εργαστηρίου αναλύσεων τροφίμων CADMION.










Λουκάτος Ανδρέας
Π.Π. 1984, Σύμβουλος – Μελετητής Περιβάλλοντος, ΑΘΗΝΑ

Γεννήθηκε το 1961. Πήγε σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 12. Από το 1988 δραστηριοποιείται ως μελετητής και σύμβουλος περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας και σύμβουλος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενικές Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Υπουργεία αρμόδια για το περιβάλλον σε Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με Υπουργεία (ΥΠΕΧΩΔΕ – ΥΠΕΚΑ, Οικονομίας, Ανάπτυξης, Γεωργίας), Περιφέρειες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβαλλοντικού σχεδιασμού και εκτίμησης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων, διαχείρισης και προστασίας υδάτων, κλιματικής αλλαγής και αντιμετώπισης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Από τον Οκτώβριο 1997 έως τον Ιούνιο 2013 ήταν στέλεχος της μελετητικής εταιρείας ΕΠΕΜ ΑΕ.
Από τον Σεπτέμβριο 2012 είναι σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για θέματα διαχείρισης αποβλήτων, προστασίας περιβάλλοντος και εποπτείας λειτουργίας βιομηχανικών περιοχών και εκτέλεσης τεχνικών έργων. Από τον Μάρτιο 2013 είναι επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ). 

Λουκίδου Μαρία
Α.Π.Θ. 1996, Γ.Χ.Κ., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χημικός της Χημικής Υπηρεσίας Μακεδονίας-Θράκης του Γενικού Χημείου του Κράτους. Πτυχιούχος Χημείας του Α.Π.Θ.(1991-1996), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χημική Τεχνολογία, τμήμα Χημείας ΑΠΘ (1996-1998), Διδάκτορας Χημείας του Α.Π.Θ.(2003).
Έντονη διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών σχετικά με τη Χημική Τεχνολογία και την Τεχνολογία Αντιρύπανσης. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα.


Μάτζαρη Χριστίνα του Λεωνίδα
Α.Π.Θ. 2010, Εκπαιδευτικός Παράλληλης Παιδείας, ΚΙΛΚΙΣ



Μανώλης Ιωάννης του Αθανασίου
Ε.Κ.Π.Α 1986, ΜΔΕ Κλινικός Χημικός, Γεν. Γραμματέας ΕΚΧ,  ΑΘΗΝΑ

Γεννήθηκα την 16-06-1960 στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Το έτος 1986 αποφοίτησα από το Χημικό τμήμα του ΕΚΠΑ.
Έλαβα master στην οινολογία το 1986.
Το 1990 ειδικεύθηκα στην κλινική χημεία στο UCL London.
Το 1998 παρακολούθησα τις εργασίες του Βιοχημικού εργαστηρίου στη Mayo Clinic, Rochester, Minnesota.
Το 2008 απόκτηση του Ευρωπαϊκού  τίτλου  της Εξειδίκευσης στην κλινική Χημεία Sp.Lab.Med. (special Laboratory Medicine).
Εργάζομαι ως Χημικός σε Βιοχημικό εργαστήριο σε Δημόσιο νοσοκομείο από το 1987. Από το έτος 1987-2003 στο Γ.Ν. Μελισσίων  ΄΄Αμ. Φλέμιγκ’’. Από το 2003-2013 στο Γ.Ν. Πατησίων. Από το 2013 έως σήμερα στο Γ.Ν. Ν. Ιωνίας ΄΄Η Αγία Όλγα’’. Από το 2000 τελώ Γραμματέας στην Ένωση κλινικών Χημικών- Μοριακών Βιολόγων.

Μαύρη Μαρία-Μαρουσώ
Π.Π. 1998, Δ.Ε.Υ.Α, Πάρος, ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Απόφοιτη Π.Π. 1998 Από το 2002 μέχρι σήμερα εργαζόμενη στη ΔΕΥΑ Πάρου υπεύθυνη λειτουργίας ΕΕΛ Πάρου. 

Μελαχροινός Αλέξανδρος
Α.Π.Θ. 2006, MΔΕ Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας, ΑΠΘ, ΚΟΖΑΝΗ  


Γεννήθηκα στις 22/09/1983, Απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006 και του ΔΠΜΣ Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία του ίδιου Πανεπιστημίου το 2009. Απασχολήθηκα για σύντομο χρονικό διάστημα ως Καθηγητής Χημείας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης μέχρι το 2011 όπου ύστερα από προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για Πενήντα (50) Θέσεις Πτυχιούχων Αξιωματικών Γενικών Καθηκόντων κατέλαβα μία από τις δύο (2) θέσεις Χημικών στην εν λόγω προκήρυξη.  Το 2014 αποφοίτησα από την Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας  και έκτοτε Υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα με τον Βαθμό του Ανθυποπυραγού στην Π.Υ Κοζάνης.           


Μικέδης Μενέλαος
Α.Π.Θ. 1992, Εκπαιδευτικός Δ.Ε., Μέλος Δ.Ε.Π.Τ. Βορείου Αιγαίου, ΧΙΟΣ

Ο Μενέλαος Μικέδης γεννήθηκε στη Χίο το 1967. Σπούδασε την επιστήμη της Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εργάστηκε σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για περίπου 10 έτη. Από το 2005 είναι μόνιμος καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρετεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου.
Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Β. Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 1997. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.


Μουσελίμης Όμηρος
Ε.Κ.Π.Α  1996, Ελεύθερος Επαγγελματίας, ΑΘΗΝΑ
ΣΠΟΥΔΕΣ
9/1990 – 10/1996                    Πτυχιούχος του Χημικού Τμήματος της Ανωτάτης
                                            Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου
                                                  Αθηνών . Ειδίκευση στην Οινολογία.                                               
 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ                     
12/1999                                    Πιστοποιητικό Γνώσεων Παραγώγων Χρηματιστηρίου
                                                 και Πιστοποιητικό    Συμβούλου Πελατών .
11/ 2003                                   Πιστοποιητικό Επαγγελματικής  Επάρκειας
                                                 στην   ειδικότητα Υπεύθυνος Λήψης και
                                                 Διαβίβασης Εντολών σε κινητές αξίες .                                                               

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

24/07/03 – έως σήμερα             Ε.Μ. ΑΕ - Διευθύνων Σύμβουλος.
03/07/2000 - 30 /04 /2003         ΒΕΛΟΣ ΑΕΛΔΕ - Υπεύθυνος Λήψης και
                                                   Διαβίβασης Εντολών σε κινητές αξίες.       
01/91998– 30/6/1999                ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΄΄ΔΙΑΔΡΑΣΗ΄΄- διδασκαλία
                                                   χημείας σε τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

Οινολογία, χρηματοοικονομικά, Λογοτεχνία , Φιλοσοφία.
Τακτική Παρουσία σε Ημερίδες, και Εκθέσεις που αφορούν όλους τους τομείς της Χημείας και Οινολογίας  καθώς και του χρηματοοικονομικού κλάδου

Μούτσης Κυριάκος (Άκης)
Α.Π.Θ. 1997, ΜΒΑ, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Από Οκτώβριο 2009 έως και σήμερα: Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.-Αν. Ταμίας Προεδρείου Δ.Σ. Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.-Γραμματέας Επικοινωνίας και Εκδόσεων Δ.Σ. Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.-Γραμματέας Ν.Π. Ο.Τ.Ο.Ε. Θεσ/νίκης.
Από Ιούλιο 2001 έως και Οκτώβριο 2009: Εξειδικευμένο Προσωπικό Διεύθυνσης Οργάνωσης-Αναλυτής Συστημάτων.
 Από Σεπτέμβριο 2000 έως και Μάιο 2001: Χημικός-Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών



Μπαλασκά Τσαμπίκα – Ειρήνη
Π.Κ. 2011, Υπ. Διδάκτορας Π.Κ., ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ονομάζομαι Μπαλασκά Τσαμπίκα-Ειρήνη. Γεννήθηκα το 1988 στη Ρόδο, όπου και τελείωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου. Το 2006 εισήχθηκα στο τμήμα Χημείας της σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποφοίτησα το 2011 με βαθμό Λίαν Καλώς. Έπειτα ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας Περιβάλλοντος, όπου ασχολήθηκα με την ανάπτυξη μεθόδου για τον προσδιορισμό ενδοκρινικών διαταρακτών σε παραπροϊόντα του ανθρωπίνου σώματος. Το 2014 πήρα το μεταπτυχιακό μου με βαθμό Άριστα. Από τον Ιανουάριο του 2015 είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάζομαι με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, έχοντας ως αντικείμενο την μελέτη της βιοσυσσώρευσης των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι και με τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας Χημεία και Βιολογία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Στα φοιτητικά μου χρόνια διετέλεσα μέλος φοιτητικού κινήματος στο τμήμα μου. Επίσης είμαι μέλος του φοιτητικού οργανισμού αιμοδοσίας Ηρακλείου.
Ζω στο Ηράκλειο και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με παραδοσιακούς χορούς, διάβασμα λογοτεχνίας και μαγειρική.


Μπαριάμης Σταύρος
Π.Π. 2005, Δρ Χημείας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστήμιο Πατρών,
Γενικός Γραμματέας ΔΕΠΤ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος της ΕΕΧ,  ΤΡΙΠΟΛΗ


Ο Σταύρος Ε. Μπαριάμης γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1983. Eίναι κάτοχος πτυχίου Χημείας (2005), Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜSc) στην Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων (2007) και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στην Συνθετική Οργανική Χημεία (2011, επιβλέπων Δ. Παπαϊωάννου) από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα, το έργο των οποίων συνοψίζεται με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις (συνολικά 23) σε επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια (έπειτα από κρίση). Για την ερευνητική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί με τα βραβεία “Λεωνίδας Ζέρβας” (2010) και “Κ. Καραθεοδωρή” (2007-2010, 2014-2017).      Έχει εργαστεί, ως επισκέπτης ερευνητής στο Department of Chemistry/University of Calabria (ΙΤ, 2006), στο Κjemisk institutt/University of Bergen (NO, 2009) και στο ερευνητικό κέντρο CERM/University of Florence (ΙΤ, 2014). Έχει διδάξει (2006-2011), ως επικουρικό διδακτικό προσωπικό, στο εργαστήριο Οργανικής Χημείας στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα τμήματα Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου Πατρών, στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων. Από το 2009 έως σήμερα διατηρεί γραφείο Χημικών Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης και συνεργάζεται με ερευνητικά ιδρύματα. Από το 2012 είναι αιρετό μέλος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος της ΕΕΧ, ως Γενικός Γραμματέας της διοικούσας επιτροπής. Από την θέση αυτή συμμετείχε στην αναβάθμιση λειτουργίας του περιφερειακού τμήματος, στην προσέγγιση και εγγραφή των νέων συναδέλφων - χημικών, στην απαρχή του ανοίγματος της ΕΕΧ (περιφ. τμ.) στην τοπική κοινωνία και στην δια βίου εκπαίδευση/κατάρτιση, κυρίως των νέων συναδέλφων χημικών.Έχει διατελέσει μέλος (2007-2010) της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού τα “ΧΗΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ” της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Επιπλέον, είναι μέλος της Royal Society of Chemistry (UK) και της American Chemical Society (USA), της Ελληνικής Εταιρίας Κοσμετολογίας και την Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Χημείας
Μπαρμπούνης Εμμανουήλ
ΔΙΚΑΤΣΑ 1994, Δρ. Χημείας, Μέλος ΣτΑ, Δ/ντης πωλήσεων Εταιρίας Επιστημονικού Εξοπλισμού, ΑΘΗΝΑ
Είμαι πτυχιούχος Χημείας και Διδάκτορας Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω εργαστεί σε Ιδωτικά Χημεία παροχής υπηρεσιών, στον τομέα του ελέγχου τροφίμων. Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον τομέα του ελαιολάδου, ως  Διευθυντής Χημείου του ΕΣΒΙΤΕ. Ασχολούμαι ιδιαίτερα με τον τομέα της Χρωματογραφικής Ανάλυσης . Από το 1998 εργάζομαι στην εταιρεία οργάνων Ν.ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ Α.Ε και σήμερα έχω τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Έχω διετελέσει επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ του Τμήματος Τροφίμων της Ε.Ε.Χ και έχω συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητές του. Είμαι μέλος της Δ.Ε της Ε.Ε.Χ και του ΠΣΧΒ.



Μπότη Σοφία
Α.Π.Θ. 2001, Κλινικός Χημικός Ιδιωτικού Τομέα, ΑΘΗΝΑ

Πτυχίο του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ (1999).  Σήμερα συνεργάζεται με τον τομέα Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Εργάστηκε στο Εργαστήριο Ελέγχου Ανοσοκατασταλμένων Ασθενών στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» (   5/1999-9/2007 ) 





Μπουτάρης Ιωάννης
Α.Π.Θ. 1969, ΜΔΕ, οινολόγος – χημικός, επιχειρηματίας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μυλωνάς Σταύρος
Ε.Κ.Π.Α 1968, Συνταξιούχος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., ΑΘΗΝΑ


Νικητόπουλος Γιώργος
Ε.Κ.Π.Α. 1999, ΜΔΕ, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Μ.Π.,  π. Μέλος ΣτΑ, ΑΘΗΝΑ

Απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. (1999). Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον τομέα της ποιότητας υδάτων και της περιβαλλοντικής τεχνολογίας (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., 2004). Από το 2004 εργάζεται στο Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας (Ε.Υ.Τ.) του Ε.Μ.Π., αρχικά ως ερευνητής και μετέπειτα ως ΕΤΕΠ. Είναι υπεύθυνος του τομέα παροχής υπηρεσιών του Ε.Υ.Τ. και υπεύθυνος εκτέλεσης αναλύσεων με ενόργανες  τεχνικές σε περιβαλλοντικά δείγματα (νερό, λύματα, στερεά απόβλητα). Είναι συν-συγγραφέας πλήθους επιστημονικών δημοσιεύσεων σε θέματα υγειονομικής τεχνολογίας.




Παναγιωτοπούλου Βασιλική(Γιόλα)

ΔΙΚΑΤΣΑ 1983, ΜΔΕ, Γ.Χ.Κ., ΑΘΗΝΑ



ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ (NYU), ΗΠΑ, 1982
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΕΚΠΑ, 1994 
ΓΧΚ & Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΝΩΝ, με θητεία στο ΔΣ  καθώς & του ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ, με θητεία επίσης στο ΔΕΠΤ


Παπαβασιλείου Ιωάννα (Άννα)
Α.Π.Θ. 1990,  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Ανάπτυξης, ως περιβαντολόγος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γεννήθηκε στην Ναύπακτο και σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Αρχικά εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο κλωστοϋφαντουργίας Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Ανάπτυξης, ως περιβαντολόγος. Είναι αρμόδια για τον έλεγχο των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων βιομηχανιών, με φυσικούς αποδέκτες το Θερμαϊκό, ποτάμια και λίμνες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς και υπεύθυνη χορήγησης αδειών λειτουργίας μεταποιητικών μονάδων. Συμμετέχει σε επιτροπές ελέγχου μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και σε συνέδρια γα την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε όλη την κεντρική Μακεδονία. Είναι μέλος της επιτροπής εξεταστών για διπλώματα οδήγησης. Συμμετείχε στο κεντρικό συμβούλιο υπαλλήλων νομαρχιών και αγαπά τον αθλητισμό, τον κινηματογράφο και τη μουσική. 

Παπαδάκης Νικόλαος του Γεωργίου
Α.Π.Θ. 1977, Αν. Καθηγητής Υγιεινής Περιβάλλοντος, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Γεννήθηκε στις Γωνιές Μαλεβυζίου Ηρακλείου Κρήτης το 1953. 
Πτυχιούχος χημικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συντονιστής του μαθήματος «Περιβάλλον και Υγεία», έχει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. 
Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικομαθηματικής Σχολής (1974 - 1977). Πρόεδρος Συνδέσμου Χημικών Βόρειας Ελλάδας (1982-1986). Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης (1982-1986). Βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (1989 - 1993). Πρόεδρος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (1993 - 1996). Τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και από τον Δεκέμβριο του 2012, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.



Παπαδημητρόπουλος Βασίλειος
Ε.Κ.Π.Α. 1994, ABBOTΤ ΕΛΛΑΣ, ΑΘΗΝΑ


Παπαδοπούλου Ηλέκτρα
Α.Π.Θ. 2002, ΜΔΕ, Έμπειρη Ερευνήτρια, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός τέκνου. Σπούδασε Χημικός (BSc) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην τεχνολογία υλικών του Φυσικού Τμήματος της Φυσικοχημικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MPhil) στα βιο-υλικά από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Aston της Αγγλίας. Αρχικά εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως ερευνήτρια στην εταιρία CHIMAR HELLAS S.A. με αντικείμενο την ανάπτυξη πολυμερών από φυτικές πρώτες ύλες με χρήση ως συγκολλητικές ουσίες στην κατασκευή σύνθετων προϊόντων ξύλου. Έχει εμπειρία πάνω από 10 έτη στην συγγραφή προτάσεων ερευνητικών έργων επιδοτούμενων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελλάδα, ενώ έχει διατελέσει ως υπεύθυνη εκτέλεσης του φυσικού αντικειμένου σε περισσότερα από 10 τέτοια έργα. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Επιστημονικά δίκτυα σχετικά με τον κλάδο της σύνθετης ξυλείας  (COST ACTIONS 1006, 1105 and 1205), ενώ έχει πάνω από 30 σχετικές δημοσιεύσεις. Είναι συν-εφευρέτης ευρεσιτεχνίας με θέμα ρητίνες ουρίας-φορμαλδεΰδης χαμηλού μοριακού λόγου και υψηλής απόδοσης. Έχει διατελέσει ως Ειδική Γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδας, είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο Ελλήνων αξιολογητών προτάσεων επενδυτικών έργων και από το 2013 είναι εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα βιο-οικονομίας. Αγαπά τον αθλητισμό, τη μουσική και το θέατρο.        


Παπαϊωάννου Ξενοφώντας
Ε.Κ.Π.Α. 1975, συνταξιούχος, Μέλος της Σ.τ.Α., ΑΘΗΝΑ


Παπουτσής Αχιλλέας
Α.Π.Θ. 1974, Αν. Καθηγητής – Πρόεδρος  Τμήματος Χημείας ΑΠΘ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γεννήθηκα το 1951 στον Κολινδρό Πιερίας. Το 1969 αποφοίτησα  από το Λύκειο Κολινδρού και ξεκίνησα σπουδές Χημείας στο Τμ. Χημείας του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησα το 1974. Από τον Ιούλιο του ΄74 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στην Αεροπορία. Μετά το τέλος της θητείας μου διορίστηκα ως βοηθός στο εργαστήριο Φυσικοχημείας του Τμ. Χημείας του ΑΠΘ και το 1983 αναγορεύτηκα σε Διδάκτορα του ίδιου Τμήματος. Από το 1984 και μετά υπηρέτησα διαδοχικά στις θέσεις λέκτορα, επίκουρου καθηγητή, αναπληρωτή καθηγητή και καθηγητή. Διετέλεσα για τρείς θητείες Πρόεδρος του Τμ. Χημείας του Α.Π.Θ,. θέση στην οποία παραμένω και μετά τη λήξη της τρίτης θητείας μου αφού έχει δοθεί βραχύχρονη παράταση στη θητεία όλων των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων. 

Είμαι μέλος της ΕΕΧ και συμμετείχα ως εκλεγμένο μέλος στην τελευταία ΣτΑ. Το ερευνητικό έργο εστιάζεται κυρίως στο πεδίο της Ηλεκτρο­χημείας.Είμαι μέλος της ISE (International Society of Electrochemistry, Διεθνής Εταιρεία Ηλεκτροχημείας.

Πασιαρδής Γιώργος
ΔΟΑΤΑΠ 2008, Φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ, ΑΘΗΝΑ


ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ: Batchelor of Sciences B.Sc.: Chemical Sciences, UEA, Norwich, UK 1977-1980. Master of Sciences M.Sc.: Chemical Sciences, UEA, Norwich, UK, 1980-1981. Docteur en Sciences Ph.D.: University of Paris XI, στο Institut de Chimie des Substances Naturelles, CNRS, Gif-sur-Yvette, France, με τον Sir Derek BARTON, (Βραβείο Νόμπελ 1969) September 1981 - September 1985. ΣΤΑ∆ΙΟ∆ΡΟΜΙΑ: - “Professeur Assistant” (Λέκτωρ) οργανικής χημείας στο Πανεπιστήμιο Nôtre-Dame de la Paix, Namur του Βελγίου, 1985 - 1986 - Ερευνητής στο Dyson Perrins Laboratory, University of Oxford, 1986 - 1988 - Associate Research Fellow στην SANOFI-AVENTIS, 1989 - 1999 - Καθηγητής, Σχολή Θετικών Επιστημών, University of Poitiers, από 2000 μέχρι σήμερα - Καθηγητής χημείας και συντονιστής εκπαίδευσης. - Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας 2001 - 2005 - Καθηγητής προσκαλεσμένος στο Ecole Polytechnique της Γαλλίας, 2003 - 2006 - International Masters, Medicinal Chemistry course. - Ερευνητής στην ELPEN Pharmaceutical Co. Inc. June 2007 - to date - Υπεύθυνος Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, ΕΛΠΕΝ Φαρμακευτική Βιομηχανία, από 06/2008 - Μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής, ΕΛΠΕΝ Φαρμακευτική Βιομηχανία, από 06/2009 

Ράπτης Ιωάννης
Α.Π.Θ. 1999, ΜΔΕ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος της Σ.τ.Α., ΑΘΗΝΑ

Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου -M.B.A- στα «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, καθώς και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ των Ελληνικών Πετρελαίων. Εργάζεται ως Διευθυντής Έργων από το 2004  σε εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων. Έχει διοικήσει σημαντικό αριθμό μεγάλων έργων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα σε ευρύ φάσμα κλάδων που περιλαμβάνουν τις Τράπεζες, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση αλλά και τη Δημόσια Διοίκηση. Διαθέτει σημαντική εξειδίκευση στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο μεγάλων έργων. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

Σακαλής Αναστάσιος
ΑΠΘ 1998 , Δρ Χημείας ΓΧΚ, Ξάνθη

Dr. Anastasios Sakalis studied chemistry in the department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki. His Diploma Thesis was focused on the physicochemical characterization of polymers using Differential Scanning Calorimetry. He accomplished his PhD on 2004. A major part of his PhD took place in the Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemical Engineering, Pardubice University, Czech Republic. During his PhD-thesis, he developed and optimized a novel electrochemical method for azodyes wastewater treatment in collaboration with the Physicochemical Institute of Friedrich Alexander University of Nürnberg-Erlangen, Germany. In a second step, he focused on the determination and characterization of degradation products in electrochemically treated azodyes wastewaters, using hyphenated chromatographic techniques (HPLC-PDA, LC-MS/MS).ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
               
Σαρηγιάννης Γιάννης
Π.Π. 1998, Δρ. Χημείας, Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ΠΑΤΡΑ
Ο Γιάννης Σαρηγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κουκάκι, μια από τις πιο γνωστές γειτονιές της Αθήνας. Αποφοίτησε το 1998 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποκτώντας πρώτα το ΜΔΕ στην Ιατρική Χημεία (2000) και στη συνέχεια Διδακτορικό Δίπλωμα (2006). Αφού δούλεψε για ένα μικρό διάστημα στον ιδιωτικό τομέα επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας είτε ως ερευνητής συνεργαζόμενος με διάφορες ερευνητικές ομάδες στα Τμήματα Χημείας, Φαρμακευτικής και Επιστήμης των Υλικών, είτε ως Διδάσκων ΠΔ 407/80 (Λέκτορας). Ταυτόχρονα, από το 2005 δίδαξε Χημεία στο ΤΕΙ Καλαμάτας και στο ΤΕΙ Ζακύνθου ως Επιστημονικός Συνεργάτης.
Από τον Αύγουστο του 2014 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ στην Ιατρική Σχολή στο Τμήμα Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 2000, της Ευρωπαϊκής Πεπτιδικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρίας. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.
«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά».


Σιταράς Ιωάννης
Ε.Κ.Π.Α 1995, Δρ. Χημείας, ΕΣΥΔ, Μέλος ΔΕ & Σ.τ.Α., π.Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος - Υγείας και Ασφάλειας, ΑΘΗΝΑ

O Γιάννης Σιταράς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ το 1995 και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1996. Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στη Χημεία Περιβάλλοντος το 2005. Έχει εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο, στην παράλληλη παιδεία και σε εταιρείες επιστημονικού εξοπλισμού στο τομέα της υποστήριξης. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, στη διαπίστευση εργαστηρίων και στη χημική μετρολογία, ενώ στο πλαίσιο της εργασίας του εκεί συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Διαπίστευσης και σε προγράμματα υποστήριξης των υποδομών σε άλλες χώρες. Στην Ένωση Ελλήνων Χημικών εξελέγη μέλος της ΣτΑ για πρώτη φορά το 1996. Έχει συμμετάσχει ενεργά στη λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος από το 1997 έως το 2012. Με ευθύνη του έγινε η μελέτη της ΕΕΧ για τη ρύπανση στον Ασωπό ποταμό το 2008. Τελευταία παρέμβαση του αποτέλεσαν οι θέσεις της ΕΕΧ για την αιθαλομίχλη, το 2012. Την τριετία 2009-2012 διατέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΕΧ και έθεσε το πλαίσιο για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων-σεμιναρίων της ΕΕΧ.

Σφλώμος Κωνσταντίνος
Ε.Κ.Π.Α. 1971, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, ΑΘΗΝΑ

Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή (1961-1967) - Ακαδημαϊκό Απολυτήριο,                                                       Προπτυχιακές σπουδές: Τμήμα Χημείας της ΦΜΣ, ΕΚΠΑ (1967-1971), πτυχίο Χημικού.
 Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (υποτροφία ΙΚΥ): Chemistry Department of Imperial College of Science, Technology and Medicine / University of London: α)Diploma of Imperial College (DIC, 1975) στη Βιοοργανική Χημεία. β) Ph.D - London University (1977). Ph.D.Thesis: σύνθεση και σχέσεις δομής-δραστικότητας (SAR) βιολογικά ενεργών (κυτταροτοξικών) ενώσεων.
Μεταδιδακτορική έρευνα και εξειδικεύσεις (post-doc associate): α) Arrheniuslaboratoriet - Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης (research fellowship του Σουηδικού Ινστιτούτου, ακαδ. έτος 1978-79) σε θέματα Βιοχημείας τροφίμων (δομή πολυσακχαριτών ). β) Department of Nutritional Sciences- University of California / Berkeley (Research Associate, ακαδ.έτος 1982-83), σε θέματα Τοξικολογίας τροφίμων και Διατροφής.
Επαγγελματικό – ερευνητικό έργο. Από το 1995 μέχρι σήμερα: Καθηγητής του ΤΤΤ, ΤΕΙ-Α: Διδασκαλία μαθημάτων/εργαστηρίων και έρευνα σχετική με τη Χημεία και Τοξικολογία τροφίμων και τη Διατροφή του ανθρώπου. Υπεύθυνος του Τομέα Μαθημάτων Υποδομής (ΤΜΥ), με αντίστοιχη θέση/υπηρεσία, επί δύο προηγούμενες θητείες. Επιστημονικός Υπεύθυνος Ερευνητικού Προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ, σχετικού με την Ασφάλεια των τροφίμων και την Υγιεινή διατροφή, καθώς και αντιστοίχου άλλου, που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΑΡΧΙΜΗΔΗ Ι. Συντονιστής – Επιστημονικός Υπεύθυνος δύο ευρωπαϊκών Προγραμμάτων LLP (Πιλοτικό Σχέδιο & Δίκτυο ΑΕΙ-Επιχειρήσεων) και μέλος της Ε.Ο Ερευνητικού Προγράμματος ΘΑΛΗΣ (αντιοξειδωτικά ζωοτροφών-με τη συνεργασία – επιστημονική ευθύνη του Γεωπονικού Πανεπ. Αθηνών). Ιδρυματικός Υπεύθυνος των Προγραμμάτων COMETT και LEONARDO DA VINCI (μέχρι το 2010): διαχείριση και την επιστημονική ευθύνη  6 Ευρωπαϊκών Πιλοτικών Σχεδίων -Επιστημονικών Δικτύων του Τομέα Τροφίμων και 12 Σχεδίων Κινητικότητας φοιτητών-νέων πτυχιούχων (διαχείριση-αξιοποίηση κονδυλίων της τάξης των 4 εκ. € και τοποθετήσεις πλέον των 1000  φοιτητών/πτυχιούχων σε Εργαστήρια ΑΕΙ ή Επιχειρήσεις της ΕΕ).                     Μέλος του Δ.Σ του Βαρβακείου Ιδρύματος (9 έτη), της ΣΕΛΕΤΕ (2 έτη), του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (2 έτη) και της Δ.Ε της ΑΣΠΑΙΤΕ (2 έτη).Διαλέξεις / Εισηγήσεις σε 26 ΑΕΙ του εξωτερικού, είτε ως Επισκέπτης Καθηγητής (Imperial College, UC-Berkeley, FH-Trier) είτε ως προσκεκλημένος ερευνητής/εκπαιδευτικός σε Σεμινάρια και Ομάδες εργασίας (Workshops). Μέλος πολλών Οργανωτικών και Επιστημονικών Επιτροπών Συνεδρίων και Ημερίδων, καθώς και Μέλος Επιστημονικών Ενώσεων , Δ.Σ. Συλλόγων και Τομεακών Ομάδων Εργασίας (expert groups) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 1978 μέχρι το 1994: προϋπηρεσία σε διάφορες θέσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως: ΕΘΙΑΓΕ (Ινστ. Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων/Τμηματάρχης-Ερευνητής), Αγροτική Τράπεζας (Ειδικός Επιστήμων της Διεύθυνσης Γεωργικών Βιομηχανιών και του Εκπαιδευτικού της Κέντρου), BRISTOL-MYERS (Product Manager), TEI Καλαμάτας (Καθηγητής Χημείας Γεωργικών Προϊόντων), κ.λπ.
Δημοσιευμένο επιστημονικό και ερευνητικό έργο:  25 ερευνητικές Εργασίες σε διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και Επιτομές Συνεδρίων, 12 ερευνητικά άρθρα σε Ελληνικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων, 12 συνθετικές Εργασίες και Άρθρα ανασκόπησης σε επιστημονικά Περιοδικά και Συνέδρια, πολλά γενικού ενδιαφέροντος άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Συγγραφέας και εκδότης 4 επιστημονικών συγγραμμάτων (Σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ) περί τη Χημεία τροφίμων και τη Διατροφή του ανθρώπου, 1 Μονογραφίας, 2 ειδικών Κεφαλαίων σε αντίστοιχα διεθνή εκπαιδευτικά εγχειρίδια και 5 Φυλλάδια Σημειώσεων, για τη διδασκαλία των Μαθημάτων ειδικότητας σε φοιτητές ΤΕΙ.

Σωτηρίου Πέτρος
Π.Π. 1986, Ε.Φ.Ε.Τ., π. Μέλος Δ.Ε.Π.Τ. Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου, ΠΑΤΡΑ


Γεννήθηκε το 1963 στην Πάτρα και είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
1986: Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών , 
1990: Διδάκτορας Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών
1989: Οινολόγος (Υπ. Γεωργίας)
Επαγγελματική Εμπειρία
1992-1997: Χημικός Ερευνητής, ΒΙΟΧΡΩΜ ΑΕ, Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D)
1997-2000: Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
1998-2000: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών
2000-2002: Τεχνικός Επιθεωρητής, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηλείας,
2002-2011: Επιθεωρητής Τροφίμων, Προϊστάμενος Τμήματος Αξιολόγησης Εγκρίσεων, Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
2011-σήμερα: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Εκλεγμένες Θέσεις
2003-2012: Μέλος και εν συνεχεία Ταμίας (2006-2012) της ΔΕ του ΠΤ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της ΕΕΧ.
2013-2015: Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ.
Πολυετής ερευνητική και εργασιακή εμπειρία, στην οργανική σύνθεση (πεπτιδίων, χρωμάτων), στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια και υγεία στην εργασία και εν συνεχεία στην ασφάλεια των τροφίμων. Έντονη μελετητική δραστηριότητα με συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τον έλεγχο των τροφίμων.


Ταπεινός Σωκράτης
Ε.Κ.Π.Α.2003, Στέλεχος Εταιρείας Μελετών,  ΑΘΗΝΑ


Τέλλης Κωνσταντίνος
Π.Ι. 1993, Δρ. Χημείας, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό(Ε.ΔΙ.Π.) Π.Ι., ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Χημικός, Διδάκτορας Χημείας με γνωστικό αντικείμενο Βιοχημεία και Κλινική Χημεία. Τίτλοι Σπουδών: Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Θετικών Επιστημών, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων(1993). Διδακτορικό Δίπλωμα Τμήματος Χημείας, Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1999). Κύρια απασχόληση: Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), Εργαστήριο Βιοχημείας, Τομέας Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Ιωαννίνων. Διδακτική εμπειρία: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2000-σήμερα, ΤΕΙ Ηπείρου, 1996-2012. Σημειώσεις-Βιβλία: 6. Συνέδρια: 105. Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά: 45 (η τελευταία: J Am Coll Cardiol. 2015, 65(9):904-16). Κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά: Anal Chem, Expert Opin Ther Pat., BMC Cardiovasc Disord, Lipids Health Dis, Cardiovasc Diabetol. Μέλος επιστημονικών εταιρειών: -μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (ΕΕΑ), Πρόεδρος της ομάδας Παθοφυσιολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου σύνταξης του περιοδικού Ελληνική Επιθεώρηση Αθηροσκλήρωσης (Hellenic Journal Atherosclerosis) -μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού Στρες (ΕΕΡΟΣ) -μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας.


Τομαράς Ιωάννης
Ε.Κ.Π.Α.1993, Κλινικός Χημικός, Πρόεδρος Συλλόγου Κλινικών Χημικών Ιδιωτικού Τομέα, π. Μέλος της Σ.τ.Α., ΑΘΗΝΑ


Τουρής Ιωάννης
Α.Π.Θ. 2002, ΜΔΕ ΕΚΠΑ, Κρέστενα ΗΛΕΙΑΣ

Μεγάλωσα στην Κρέστενα Ν. Ηλείας, όπου και τελείωσα το Γενικό Λύκειο Κρεστένων.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Χημείας, Απόκτηση Πτυχίου Χημείας (1996-2002).
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Χημείας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιομηχανική Χημεία (MSc) (2002-2004).
Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Προώθησης Έρευνας Κύπρου με τίτλο: «Μελέτη αυθεντικότητας του Κυπριακού ποτού Ζιβανιά» σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου (4/2003-11/2004).

Εργασία στο Εργαστήριο Παρασκευής Καλλυντικών Προϊόντων «ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ» (3/2006- ΣΗΜΕΡΑ)



Τσιλιλής Ευθύμιος
Ε.Κ.Π.Α 1981, Εκπαιδευτικός Μ.Ε., ΤΡΙΚΑΛΑ


Τσιμπλιαράς Δημήτριος
Ε.Κ.Π.Α. 2014, Άνεργος, ΑΘΗΝΑ

Ανήκει στην νέα γενιά των χημικών καθώς αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014. Μετά την αποφοίτηση του, ολοκλήρωσε την στρατιωτική μου θητεία στο Σώμα Υλικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς με την ειδικότητα του Χημικού. Συμμετέχωει στις εκλογές της ΕΕΧ με στόχο την ενεργοποίηση των νέων χημικών τόσο σε επιστημονικά όσο και συνδικαλιστικά θέματα. 









Χάλαρης Μιχαήλ
Ε.Κ.Π.Α. 1993, Δρ. Χημείας, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, π. Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ & π. Πρόεδρος Ε.Ε.Χ., ΑΘΗΝΑ

 Ο Μιχάλης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ (PhD, 1999). Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. Σήμερα υπηρετεί ως Κοσμήτορας στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξε τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) (2004 -2005) και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους μας. Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος. Μέλος σε διεθνείς οργανισμούς ως επιστήμονας και εμπειρογνώμονας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.)(2010-2011) και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων ΠυροσβεστικούΣώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(2000-2002). Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Νέων Μεταρρυθμιστών» και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας».

Χρυσοχοΐδης Βασίλειος του Μιχαήλ
Α.Π.Θ. 2005, Φαρμακευτική Εταιρεία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ψάλτης Ανδρέας
Ε.Κ.Π.Α 1974, Συνταξιούχος Γ.Χ.Κ., ΑΘΗΝΑ



Υποψήφιοι για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Σ.)


Ζαργάνης Ιωάννης
Ε.Κ.Π.Α 1968, Συνταξιούχος ΕΛ.  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Μέλος Ε.Ε. /Ε.Ε.Χ., ΑΘΗΝΑ

Μυλωνάς Σταύρος
Ε.Κ.Π.Α 1968, Συνταξιούχος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., ΑΘΗΝΑ

Φακουρέλης Νίκος
ΔΙΚΑΤΣΑ 1992, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΕΖΩΝ, Ηράκλειο ΚΡΗΤΗ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1960.  Παντρεμένος με τη χημικό Έφη Περάκη και έχουν 2 παιδιά (γιο φοιτητή ΠΚ και κόρη μαθήτρια λυκείου)
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 51, Ηράκλειο Κρήτης, 71305
Τηλέφωνο: 2810 322145, 6944669969           e-mail: analysis1989@hotmail.gr
Στοιχεία σπουδών
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου MONTCLAIR STATE  (Η.Π.Α) στο Τμήμα Χημείας (BACHELOR OF SCIENCE) (1979-83) και του Πανεπιστημίου OHIO STATE  (Η.Π.Α.) στο μεταπτυχιακό Τμήμα Χημείας  Τροφίμων  κ Διατροφής.(MASTER OF SCIENCE) (1983-85).
Eπαγγελματική εμπειρία:
1987- 1989 : Χημικός στο εργαστήριο Περιβαλλοντολογίας Επιδημιολογίας και Διατροφής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και τεχνικός εργαστηρίου στην παραγωγή ενζύμων στο ΙΤΕ (FORTH)
1989 έως σήμερα: Υπεύθυνος του Χημικού Εργαστηρίου  «ΑNALYSIS» (εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων-συμβουλές-μελέτες διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων).
·         1989 έως σήμερα: Υπεύθυνος Ελαιολάδου  στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών.
Ενασχόληση με τα κοινά:
1.    Πρόεδρος Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου, 1981-82.(Η.Π.Α)
2.    Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Χημικών Ανατολικής Κρήτης, 1988-94.
3.    Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, 1994-1997.
4.    Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου 1995-1998.
5.    Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου 1996  -1998.
6.    Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου 1997-1998.
7.    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΠΤΑΗ και ΔΑΟΗ.
8.    Πρόεδρος επιτροπής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος 1995-1997.
9.    Πρόεδρος και ιδρυτής του συμβουλίου νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου 1995-1998.
10. Μέλος της Διοικούσας  επιτροπής του  Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών  2012-2015.
11.Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’  2013-2015
12. Ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων της Ένωσης Πεζών 2013-2016
13. Δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου 2014-2019. Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου. 


Υποψήφιοι για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Σ)

Αυγουστάκης Κωνσταντίνος
Ε.Κ.Π.Α. 1969, Συνταξιούχος Γ.Χ.Κ., Μέλος Β/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ε.Ε.Χ., ΑΘΗΝΑ


Καραμανίδης Παναγιώτης
Α.Π.Θ. 1975, Συνταξιούχος Γ.Χ.Κ., Αλεξανδρούπολη, ΕΒΡΟΣ



Υποψήφιοι για Ελεγκτική Επιτροπή (E.E)

Γιαννακόπουλος Διονύσης
Ε.Κ.Π.Α 1972, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Πειραιά, ΑΘΗΝΑ

Ζαργάνης Ιωάννης
Ε.Κ.Π.Α 1968, Συνταξιούχος ΕΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Μέλος Ε.Ε. /Ε.Ε.Χ., ΑΘΗΝΑ

Μουσελίμης Όμηρος

Ε.Κ.Π.Α  1996, Ελεύθερος Επαγγελματίας, ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου